Wederom een nieuw lid: SWIS

Digitaal bureau SWIS uit Leiden was één van de eerste partijen in Nederland die begon te experimenteren met Laravel. In 2013, slechts twee jaar na de start van Laravel, werd er door SWIS al met het framework gebouwd. In 2014 volgde een bezoek aan Laracon, waarna er al snel de eerste klantprojecten in Laravel opgeleverd werden. Deelname aan de Dutch Laravel Foundation is dus een “no brainer” voor deze digitale koploper.

Matthias Snoei, eigenaar van SWIS, roemt de voordelen van het framework. Zo benoemt hij: “Laravel noemt zichzelf ‘The PHP Framework for Web Artisians’ en zo ervaren onze developers het ook. Dat zit hem dan in de elegante syntax, maar vooral in praktische voordelen als:

1. De snelheid waarmee je een applicatie bouwt
2. De relatief lage leercurve, omdat het heel intuïtief werkt
3. Een grote en actieve community
4. Het is heel volwassen. Je kunt echt object georiënteerd werken.
5. Als framework voor webapplicaties is ‘testen’ essentieel en ook daar blinkt Laravel uit.”

Vragend naar de mooiste Laravel projecten van SWIS noemt Matthias onder andere het project dat zij voor het Ministerie van Economische Zaken en Rijkswaterstaat hebben gedaan. De gebouwde Laravel webapplicatie helpt de overheid om snel en eenvoudig aanbestedingsdocumenten op te stellen die voldoen aan de gewenste criteria voor Maatschappelijk Verantwoord Inkopen. Dat klinkt misschien niet heel sexy, maar is superhandig en heeft veel impact. De tool wordt veel gebruikt en scheelt opstellers van aanbestedingen ongelofelijk veel zoek en knip- en plakwerk.

Vanuit de Dutch Laravel Foundation zijn we blij dat ook SWIS heeft gekozen voor deelname aan onze foundation. Als digitale koploper hoort SWIS er uiteraard bij!