Verslag CxO diner bij Fort 5
Afgelopen donderdag vond het 4e CxO-diner van de Dutch Laravel Foundation plaats! Meer dan 20 executives van DLF leden verzamelden zich bij het sfeervolle Fort 5 in Vijfhuizen voor een inspirerende avond vol waardevolle gesprekken, boeiende discussies en een flinke dosis humor.
Net als vorig jaar werd de avond op fabuleuze wijze door Evelien Bouma gepresenteerd, waardoor de interessante gesprekken in de kring naadloos werden voorgezet tijdens de verschillende gangen van het diner. Ze haalde een aantal scherpe topics aan waarover de aanwezige leden vol enthousiasme hun visies en ideeën deelden.
Zoet, zuur & toekomst
De avond begon met het delen van alle zoete én zure ervaringen van het afgelopen jaar, aangevuld met wensen en verwachtingen voor het aankomende jaar. Dit gaf direct veel gesprekstof en herkenning onder de aanwezigen. Van gesprekken over het Pieterpad tot het delen van kwetsbare persoonlijke omstandigheden, de toon werd gezet voor een avond vol betekenisvolle gesprekken.
Low Code vs High Code
Na het voorgerecht kwam Sven Noomen aan het woord. Hij prikkelde alle aanwezige maatwerk specialisten door zijn talk over het gebruik van Low Code platformen versus de maatwerkoplossingen die Laravel te bieden heeft. Zijn presentatie zorgde voor zowel herkenbaarheid als nieuwe inzichten bij een andere doelgroep dan hij doorgaans treft. Het uitgangspunt van Low Code dat op bepaalde punten tegenover Laravel staat, gaf genoeg voer voor de daaropvolgende discussies toen er over de toekomst van maatwerksoftware werd gediscussieerd.
Vraag het aan AI
Na een smakelijke hoofdgang was het de beurt aan Bing van Moorsel van SWIS. Deze ervaren rot in het vak en tevens lid van de Dutch Laravel Foundation namens SWIS, vertelde over de mogelijkheden van AI en de wijze waarop zij dit toepassen binnen het innovatieve project Vragen.ai.
Dit platform maakt het vinden van informatie persoonlijker, intuïtiever én sneller door middel van privacy-geörienteerde AI volgens het open-source en self-hosted Meta Llama model.
Zo hebben zij verschillende overheidswebsites geïndexeerd en toegankelijk gemaakt om op interactieve wijze vragen kunnen te stellen over de inhoud, waarbij de gebruikte bronnen bij het beantwoorden door de AI worden getoond.
Toetje
Tijdens het letterlijke en figuurlijke toetje van de avond werden er scherpe discussies gevoerd over de toekomst van het maken van webapplicaties (waar gaat het heen), de plaats van Laravel van nu - tot over 5 jaar en de eindeloze mogelijkheden van AI, het daarmee gemoeide veiligheid en privacy aspect en de alles opslokkende dreiging van de big 5.
Kortom, het was weer een inspirerende avond voor alle aanwezigen, die met een goed gevoel en genoeg voer tot nadenken huiswaarts vertrokken.
Tot de volgende!