Uitbreiding bestuur!

Al enige tijd waren we opzoek binnen de DLF naar een extra bestuurslid. Tijdens de Laracon die onlangs plaatsvond in Amsterdam hebben we niet één maar twee nieuwe bestuursleden gevonden. Ieder gaat zich richten op zijn eigen onderdelen, en via dit bericht vertellen we je daar graag meer over.

Reinier Sierag




Het eerste nieuwe bestuurslid is Reinier Sierag. Hij is directeur bij Kobalt, een webdevelopment agency uit Alkmaar dat gespecialiseerd is in duurzame en technisch hoogwaardige applicaties. Binnen Kobalt is Reinier verantwoordelijk voor de strategie, marketing en sales, maar hij is vooral de energieke mensen-mens als het gaat om klantrelaties en HRM.

Waarom wilde je bij de DLF bestuurslid worden?

“We willen ons als Kobalt meer verbinden met de Laravel-community. Niet alleen om ons vakmanschap te laten zien, maar ook om van anderen te leren en samen te bouwen aan best practices. Laravel heeft een fantastische community en die kracht zit juist in het delen van kennis en ervaring. Daarnaast is het gewoon tof (voor mijzelf en onze collega’s) om deel uit te maken van een groep professionals die net zo enthousiast zijn over Laravel als wij.” Hoe gaaf is het dan, om dan ook nog een bestuurders rol erbij te mogen bekleden.

Waar gaat je focus liggen de komende tijd binnen de DLF?

Ik ga mij focussen op het onboarden van nieuwe leden. Het lijkt me leuk om met meer agencies in contact te komen. Ik zie andere agencies niet als concurrenten of concullega’s, maar echt als partners. Er is simpelweg te veel werk in onze markt om te moeten concurreren, samenwerken lijkt mij een betere strategie.

Daarnaast ga ik mij bezighouden met diversiteit. Hoewel ik misschien zelf meerdere ‘vinkjes’ heb (een knipoog naar De Zeven Vinkjes van Joris Luyendijk), ben ik altijd enorm gebrand op het creëren van een eerlijke, gebalanceerde omgeving waarin iedereen van toegevoegde waarde is. Ik speel al 35 jaar dé perfecte teamsport—honkbal en softbal—waar verschillende leeftijden, culturen, klassen en genders samenkomen. Die ervaring helpt mij inzien hoe belangrijk diversiteit is en welke meerwaarde dit kan hebben binnen de Laravel-community.

Naast klantprojecten werkt Reinier zelf ook aan een Laravel-platform voor honkbal- en softbalcoaches, gebouwd met FluxUI en Livewire. Dit platform helpt coaches bij het beheren en monitoren van hun jeugdspelers en het contact met ouders en wordt deze zomer gelanceerd.

Nick Retel




Het tweede nieuwe lid is Nick Retel, en net boven Rotterdam woonachtig. Hij is een fullstack developer bij zijn eigen onderneming Platform11. Als freelance developer helpt hij verschillende bedrijven met hun frontends maar is ook erg thuis in backends gebouwd met Laravel. Van origine deed hij veel design werk maar is in de laatste 6 jaar meer en meer zijn eigen designs gaan bouwen. Ook Nick hebben we een aantal vragen gesteld.

Waarom wilde je bij de DLF bestuurslid worden?

“Al zo’n halfjaar ben ik lid bij de DLF, en het bevalt me erg goed. Ik wist dat Robert en het bestuur al een tijdje op zoek waren naar extra handen, maar ik twijfelde. Ik heb geen bestuurservaring en tijd is ook altijd een ding waar we nooit genoeg van hebben. Na op Laracon nogmaals met Robert over de functie te hebben gesproken heb ik toch besloten het te gaan doen. Al jaren pluk ik de vruchten van Laravel en dit was een uitgelezen kans om iets terug te doen voor Laravel en de Nederlandse community. Daarnaast ligt er een mooie uitdaging binnen de DLF waar ik mij op ga richten.”

Waar gaat je focus liggen de komende tijd binnen de DLF?

“Best practices in kaart brengen op het gebied van Laravel. Het is de bedoeling dat er een kennisbank komt, met verschillende categorieën. Alle betrokken partijen binnen de DLF en daarbuiten zullen deze best practices kunnen gaan raadplegen om kennis in te winnen over hoe verwacht kan worden dat bepaalde zaken zijn ingeregeld als je een Laravel app bouwt, beheert of aanschaft. Denk bijvoorbeeld aan de indeling van je Laravel app, welke do’s en dont’s zijn er. Waar moet je aan denken op het gebied van veiligheid, hoe richt je je test suite in, welke tests mag je minimaal verwachten etc. Zo hebben we inmiddels 12 categorieën opgesteld die ik de komende tijd met, hopelijk, de hulp van andere DLF leden verder zal uitwerken.

Als DLF zijn we erg blij met de twee nieuwe leden, we kunnen immers de extra paar handen goed gebruiken. Mocht je na het lezen over Reinier en Nick zoiets hebben van “tof die wil ik wel helpen” stuur ze gerust een bericht. Het zijn immers functies op vrijwillige basis die ze gaan uitvoeren dus ook zij kunnen alle hulp gebruiken.