September wint LarAward 2023

Veelzijdige projecten

Tijdens de finaleronde van de LarAward mochten vijf verschillende bedrijven hun project pitchen. Genomineerde projecten moeten (grotendeels) gebouwd zijn in Laravel en minimaal in Laravel versie 9 staan. De vijf pitches duurde maximaal 10 minuten per stuk en de sprekers werden uitgedaagd om het project te laten zien (zowel de voorkant als de code), de gebruikte Laravel componenten en packages toe te lichten en de resultaten en uitdagingen van het project te bespreken. Met bijna 40% van de stemmen ging September na de pitches aan de haal met de felbegeerde LarAward 2023.

September bouwt De Bovenkamer en wint LarAward

September heeft voor het Museum van de Geest uit Haarlem de applicatie “De Bovenkamer” gerealiseerd. De applicatie helpt jongeren op een interactieve manier om over gevoel te praten.

In de digitale ‘Bovenkamer’ van Museum van de Geest spelen leerlingen met klasgenoten verschillende games om hun emoties en gedachtenpatronen te leren kennen. Zo wordt er geswiped met kunst in de discussie over wat ‘normaal’ of ‘gek’ is en maken ze een soundscape van hun binnenwereld om de ander te laten ervaren hoe zij zich voelen. De Bovenkamer is geschikt als lesprogramma voor leerlingen van 15 tot 20 jaar op het MBO en middelbare scholen.

De Laravel applicatie bestaat uit 3 onderdelen en een Nova administratiepanel. Het systeem gebruikt o.a. Laravel Websockets en Vue.js.

Tweede plek voor SWIS

Dutch Laravel Foundation lid SWIS ging met de tweede plek aan de haal. Zij pitchten het project Doosopmaat.

Het lijkt een simpel product, een doos, maar in werkelijkheid is het best ingewikkeld. Elke doos die Doosopmaat produceert is one-of-a-kind, met z’n eigen kenmerken: afmeting, type, kwaliteit en kleur. En dat maakt het lastig om een prijs per doos / zending te bepalen. Omdat de prijs van zo veel factoren afhangt, was er digitaal ecosysteem nodig dat zelf de prijs berekent en bestellingen afhandelt.

SWIS heeft dit voor Doosopmaat gerealiseerd. En dat was best een uitdaging! Het vraagt om complexe software: onder de motorkap voert Doosopmaat.nl allerlei ingewikkelde berekeningen uit om klanten de prijs van hun doos op maat te laten zien. Vervolgens kun je de doos direct online bestellen. Herbestellingen zijn ook zo gedaan en de website communiceert met externe systemen, zoals workflow automations en het ERP.

PAQT, Pionect en Sqits bouwen mooie projecten

Ook PAQT, Pionect en Sqits stonden met hun project in de finale. PAQT presenteerde haar online tool MATCH voor het slim matchen van vrijwilligers en deelnemers rondom taalcoaching voor Stichting het Begint met Taal. De pitch van Pionect betrof het door hen gebouwde ERP systeem voor van Iperen. Het systeem vervangt een al 40 jaar draaiend AS400 systeem met ruim twee miljoen regels code. Sqits liet tot slot hun project Inline Feedback zien. Hiermee hebben ze een slimme oplossing gemaakt voor software ontwikkelbedrijven, waarmee klanten hun feedback op ontwikkelde software op een eenduidige en visuele manier kunnen verwerken.