Nieuwe bestuursleden voor de Foundation, we stellen ze voor

De Dutch Laravel Foundation is een jonge organisatie die volop in ontwikkeling is. De populariteit van Laravel neemt wereldwijd toe en zo ook bij veel digital agencies in Nederland.

Als stichting surfen we graag mee op deze golf en dat vraagt om een strakke organisatie. Zodoende hebben we een mooie update op bestuursniveau: twee nieuwe bestuursleden gaan ons team versterken om de kracht van Laravel verder te verspreiden. We stellen aan je voor: Dagmar Ingelse - Cliteur (PAQT) en Dennis Koster (Endeavour).

Dagmar zorgt voor onze (nieuwe) leden

Dagmar Ingelse - Cliteur is als Head of Growth bij PAQT een rots in de branding. "Ik werk op het snijvlak van Sales, Marketing en Consultancy. Ik ben telkens weer op zoek naar manieren om deze expertises dichter bij elkaar te brengen, van elkaar te leren en daarmee de klantreis zo prettig mogelijk te maken."

Met haar ruime ervaring gaat Dagmar ons versterken en haar organisatorische kwaliteiten inzetten voor bestaande en nieuwe leden van de DLF. Het proces van onboarding tot officieel lid van de DLF pakt zij met beide handen aan. "Mijn rol is het versterken van de DLF-community door het vinden, aansluiten en onboarden van nieuwe leden, iets waar ik me de komende tijd met veel plezier voor ga inzetten." Daarnaast zal ze ook als aanspreekpunt voor bestaande leden gaan fungeren.

Dagmar heeft een duidelijke mening over het feit waarom een stichting zoals de DLF belangrijk is voor Laravel. "Softwareontwikkeling voelt voor veel mensen als ondoorzichtig en daardoor is de kwaliteit ervan door buitenstaanders lastig controleerbaar. Dat vind ik ontzettend jammer, want software draait juist om waarde toevoegen en samenwerken. Dit benadrukt wat mij betreft het belang van een organisatie als de DLF: vanuit serieuze softwareontwikkelaars zelf laten zien dat we staan voor kwaliteit en streven naar telkens weer een toekomstbestendig product."

Buiten haar werk om heeft Dagmar in haar vrije tijd ook nog ruimte voor andere activiteiten. "Ik kook en bak graag, houd van wandelen, gamen en goede whisky. Van nature ben ik een tikkeltje activistisch en bijna altijd optimistisch. Mij maak je het gelukkigst met veel gezelligheid. Van een wandeling naar de speeltuin met man en kinderen tot een overvolle concertzaal, zolang het samen met anderen is, voelt het al gauw als een feestje."

Dennis organiseert, presenteert en deelt kennis

Dennis Koster is Lead Developer bij Endeavour, een Digital Agency uit Haarlem en een van de medeoprichters van de Dutch Laravel Foundation. "Ooit ben ik begonnen als Full-Stack Developer en tegenwoordig is mijn focus na een aantal jaar volledig naar de backend verschoven, waarbij ik vooral veel ervaring heb met het Laravel framework. Naast programmeren houd ik me vooral bezig met DevOps taken en interne technische processen bedenken en verder stroomlijnen."

Dennis gaat ons versterken op het gebied van de community, events en het schrijven & delen van relevante content voor diezelfde community. "De Dutch Laravel Foundation is een waanzinnig leuke community met goed bezochte meet-ups. Samen met Robert deed ik altijd al de presentatie bij deze meet-ups als vrijwilliger. Nu wordt mijn rol iets officiëler."

"Samen met Chris zal ik mij focussen op het organiseren van evenementen. Daarnaast wil ik mij, vanuit mijn technische ervaring, bezig gaan houden met het produceren van content. Denk daarbij aan korte tips and tricks voor Laravel, maar bijvoorbeeld ook aan een beginners guide voor Laravel developers."

Naast het werkende leven blijft Dennis lekker actief in het programmeren, maar wanneer hij daar niet mee bezig is duikt hij graag in een andere wereld. "Dan ben ik vooral druk met mijn Pokemon hobby. Een paar jaar geleden kocht ik, tijdens de pandemie, uit verveling weer eens wat pakjes Pokemon kaarten en sindsdien ben ik weer helemaal "hooked" aan het verzamelen. Ik heb zelfs een klein YouTube kanaaltje!"