LaraFest 2024: zon, zee & Laravel!

Ook dit jaar werd er flink uitgepakt qua locatie, sfeer, het delen van kennis en ook wat sportieve activiteiten. Dit jaar waren we te gast bij Solbeach in Scheveningen, zij verzorgden de locatie en de catering en deden dat met verve!

Traditiegetrouw openden Robert en Dennis de avond met een warm welkom, waarin zij het programma van de avond presenteerden. De avond begon met een presentatie van Haimanti Dekker, gevolgd door vijf presentaties van de LarAward finalisten, een uitgebreid en heerlijk BBQ buffet met tot slot ruimte voor ontspanning en plezier met een potje beach volley of het bekijken van de EK topper Spanje - Italië. Met als allerbelangrijkste, het plezier de gehele avond lang tussen de leden onderling met allemaal een gedeelde passie: Laravel.

Gesteund door de welbekende DLF elePHPants, beachflags, strandhandoeken en meerdere potjes beach volley was de Dutch Laravel Foundation duidelijk aanwezig op het strand van Scheveningen.


"Je brein als belangrijkste dev tool"

Haimanti Dekker kwam als eerste spreker van het evenement op het podium. Zij had een interessant verhaal over hoe je je brein het beste kunt inzetten tijdens het developen. Ze nam ons mee in de anatomie van het brein, de rol van dopamine, het lange- en kortetermijngeheugen en hoe je tijdens het focussen je brein beter voor je kunt laten werken. Want ja, we kennen allemaal die fijne flow state waarin de code wel uit je vingers lijkt te rollen, maar ook de momenten dat het er maar niet uitkomt. Haimanti gaf in haar presentatie meerdere handvaten en verduidelijking in de werking van ons prachtige maar complexe brein. Dank voor jouw komst Haimanti!

Mocht je het interessant vinden, Haimanti heeft haar presentatie en outline beschikbaar gesteld om na te lezen.

LarAward 2024

Het vaste onderdeel van iedere LaraFest; de LarAward. Een award voor de meest aansprekende, technisch volmaakte, uitdagendste of gewoonweg vetste Laravel applicatie van het jaar!

Ook dit jaar was er een selectie gemaakt uit meerdere bureaus die graag de prestigieuze award in de wacht willen slepen.

De finalisten waren dit jaar: Cyberfusion, Web Whales, SWIS, PAQT en Vormkracht10.

Er kwamen ook dit jaar weer zeer interessante applicaties voorbij op het presentatiescherm: complexe server provisioning via Foundry, HR data synchronisaties die op papier eenvoudig lijken maar waar jaren werk in zit, een zoekmachine gebaseerd op AI en een geavanceerde realtime email messaging client op basis van het Genesys platform. Stuk voor stuk zeer volwassen en complexe webapplicaties die doordachte taken en handelingen verrichten waarin jaren aan development werk in zit. De projecten laten goed de kracht en diversiteit van het Laravel framework zien.

Maar er kan maar één de winnaar zijn en dat was dit jaar Web Whales met de Trippz! Een geavanceerde webapplicatie die op basis van meerdere datapunten de toerismebelasting op elke locatie kan berekenen. Dat lijkt wellicht makkelijk, maar Bob en Ronald van Web Whales namen ons mee in de wondere wereld van toerismebelasting en alle uitzonderingen. Wist je bijvoorbeeld dat je alleen als brandweerman in een specifiek dorpje in Italië geen toeristenbelasting hoeft te betalen? Zie dat maar eens in je systeem te configureren.

Gefeliciteerd Web Whales!


Ontspanning en plezier

Naast alle kennisdeling en de strijd om de LarAward draait LaraFest vooral ook om verbinding en contact tussen onze leden. Dit monde uit tot een aantal prachtige potjes beach volley op het strand van Scheveningen.


Daarnaast was er voor de leden ook weer wat merch in te winnen; uiteraard de welbekende elePHPants in DLF stijl maar ook het nieuwste item, de DLF beach towel!


Met het einde van de avond kwam ook een einde aan een geslaagd LaraFest.

Tot volgend jaar!

Bekijk hier alle foto's van LaraFest 2024