LaraFest 2023: één groot feest!

Dit jaar werd er flink uitgepakt. Met alle aanwezige Laravel developers werd er kennis uitgewisseld, maar vooral ook veel plezier gemaakt! Zowel het eten als het drinken vielen goed in de smaak bij Strandtent 6 in Zandvoort. Met de welbekende DLF elephpants, beachflags, strandballen en beach tennis sets was het event goed zichtbaar op strand. Dat de laatste deelnemers pas richting middernacht naar huis gingen, is de bevestiging van een geslaagd feest.

Thijs Feryn

Thijs Feryn was speciaal voor LaraFest vanuit België naar Zandvoort gereisd. Thijs is technisch evangelist bij Varnish Software, het bedrijf achter de open source-technologie Varnish Cache. Hij is ook de auteur van het (indrukwekkende dikke) boek "Getting Started with Varnish Cache”. Thijs nam de deelnemers van LaraFest mee in de mogelijkheden die Varnish Cache in huis heeft voor het versnellen van websites en applicaties. Voor veel luisteraars was de enthousiaste en energieke talk van Thijs een goede reden om zich na LaraFest (verder) in Varnish Cache te verdiepen.


LarAward

Dit jaar werd voor de tweede keer ook de LarAward uitgereikt tijdens LaraFest. DLF-leden PAQT, Pionect, September, Sqits en SWIS presenteerden een vijftal indrukwekkende projecten, die de vele mogelijkheden en expertise van onze leden in Laravel lieten zien. Het was mooi om te zien hoeveel mogelijkheden er zijn met het Laravel framework en hoeveel belangrijke applicaties en projecten vertrouwen op Laravel.

Het publiek koos uiteindelijk September als winnaar van de LarAward 2023 met het project De Bovenkamer voor het Museum of the Mind.


Pubquiz

Primeur dit jaar was de pubquiz. Met ruim 60 deelnemers verdeeld over verschillende teams werd er gestreden om de hoofdprijs; een kilo droge Friese worst. Met vragen over computergeluiden (wie weet welk geluid een NVIDIA kaart ook alweer maakt), reclamedeuntjes, algemene kennis (wie had als bijnaam Zijne Keizerlijke Majesteit, Erfzoon uit het zaad van Salomo, de Alles Overwinnende Leeuw van de stam van Jud(e)a, Koning der Koningen, Heer der Heren, Vader der Afrikanen uit het allergeliefde Ethiopië, het moederland van de zonen en dochters in diaspora), dierengeluiden en natuurlijk muziek maakte de drie presentatoren er een ludiek feestje van. Uiteindelijk kwam het gecombineerde team van True en Endeavour als winnaar uit de bus.

Mede mogelijk gemaakt door True

Dat we zo groots konden uitpakken, werd mede mogelijk gemaakt door managed hostingprovider True. Als sponsor hebben zij onder andere voor heuse LaraFest beach tennis sets, een goodiebag en de pubquiz gezorgd. We zijn blij met de support van True en feliciteren ze nogmaals met de overwinning in de pubquiz.


Wat een sfeer!

Heb je LaraFest gemist of wil je nog eens nagenieten van de sfeer? Gelukkig zijn er veel foto’s gemaakt! Op deze link hebben we ze allemaal voor je verzameld.

Iedereen die voor en achter de schermen mee heeft gewerkt aan de organisatie: enorm bedankt!

Tot op LaraFest 2024!