EF2 gelooft in het succes van Laravel

EF2 is het jongste lid bij de Dutch Laravel Foundation. Sinds juni 2020 is het bedrijf uit Veenendaal bij ons initiatief aangesloten en dus is het de hoogste tijd voor een interview met Simon Blok, Head of Digital bij EF2.

Op maat gemaakte webapplicaties


Laravel is uitermate geschikt om unieke en op maat gemaakte webapplicaties te bouwen. Maar ook al onze leden zijn uniek uiteraard. Daarom vroegen we Simon allereerst wat EF2 nu zo bijzonder maakt. “We combineren branding, webdesign, development en onsite marketing op de beste manier. Door helemaal in de huid van de klant te kruipen, maken we websites, webshops en applicaties die perfect aansluiten bij de doelstellingen en wensen van de klant. We gaan altijd op zoek naar een verdiepingsslag op de initiële vraag van de klant. Dit doen we door eerst een stap terug te doen met de klant en de eindgebruiker. Pas daarna gaan we nadenken over de beste oplossing. De beste oplossing zit hem niet alleen in het framework, maar ook in de gebruikerservaring van de klant en de branding die past bij het merk. Zo vallen alle puzzelstukjes in elkaar om een krachtige applicatie op te leveren. Na de oplevering gaan we aan de slag met onsite marketing, zodat de klant het meeste rendement uit zijn platform haalt.”Laravel als belangrijkste framework


Het is dan ook niet meer dan logisch dat EF2 bij Laravel is uitgekomen als hun primaire framework voor het bouwen van applicaties. Daarbij werd het framework voor het eerst in 2016 gebruikt, maar worden sinds 2019 echt alle applicaties bij EF2 in Laravel gebouwd. Simon licht toe: “We zijn enthousiast over Laravel omdat het pragmatisch is. We houden van structuur, we houden van netheid, maar willen niet steeds het wiel opnieuw uitvinden. Laravel geeft ons die combinatie van snel kunnen ontwikkelen met behoud van structuur en netheid.”.

Hij is dan ook trots op de projecten die zij in Laravel gebouwd hebben. Op de vraag wat het mooiste project geweest is, antwoord Simon: “We hebben meerdere e-commerce applicaties/webshops gebouwd die diverse koppelingen naar buiten hebben en van buiten naar binnen. De combinatie van een PostgreSQL database, Laravel en VueJs geven dan heel snel mooie resultaten. We vinden lange termijn samenwerkingen met onze klanten belangrijk. Daarom zetten wij onze applicaties op met behulp van (local) packages zodat alle functionaliteiten gestructureerd en overzichtelijk blijven. We hebben bijvoorbeeld voor een groothandel een B2B e-commerce klantomgeving neergezet die het mogelijk maakt om producten te bestellen en inzicht te krijgen in alle klantgegevens. Het mooie is dat een groot deel van het bestelproces compleet via het portal wordt ondersteund. Ook het beheer van product-, klant- en gebruikersgegevens is mogelijk in dit portal. Nieuwe klanten kunnen, na een automatische KvK-check direct aanmelden en worden ook direct in het ERP toegevoegd. Externe partijen kunnen aanhaken op de API die het portal standaard biedt, maar er wordt ook een maatwerkoplossing aangeboden. Doordat alles modulair is opgezet, kunnen we heel snel nieuwe functionaliteit toevoegen.”.

Deelname Dutch Laravel Foundation


Tot slot vroegen we Simon naar de beweegreden van EF2 om zich aan te sluiten bij de Dutch Laravel Foundation. Ook daarover is hij duidelijk: “We geloven in het succes van Laravel als fundament voor een gestructureerde, stabiele applicatie. Dat willen we uitdragen naar onze klanten, maar juist ook in het zijn van een community met elkaar.”.

We heten EF2 dan ook van harte welkom bij onze foundation en we hebben er met EF2 weer een professionele en enthousiaste Laravel partij bij!