Eerste Laravel meetup groot succes

Op 11 december vond de allereerste Laravel meetup van de Dutch Laravel Foundation (DLF) plaats. Die meetup was direct een groot succes! Met een opkomst van meer dan 60 developers (waarvan sommigen zelfs uit Leeuwarden), interessante talks en veel pizza was de meetup dik geslaagd.

Tegen zessen stroomden er zo’n 60 geïnteresseerden binnen bij de Endeavour Group in Haarlem, onze gastheer voor de eerste meetup. Na pizza’s en een biertje werd het programma om 19:00 afgetrapt door DLF voorzitter Robert Verboon. Daarbij kregen de aanwezigen onder andere een persoonlijke videoboodschap van Taylor Otwell te zien.

Daarna was het aan Arto Rozenga & Dennis Koster om de deelnemers mee te nemen in de wereld van PHP 7.4. Na een korte terugblik op eerdere versies van PHP zoomden de beide developers in op de nieuwigheden in PHP 7.4 en gingen ze onder andere in op arrow functions, typed properties, covariant returns en contravariant parameters.

Vervolgens nam Ruud Schaaphuizen de aanwezigen mee in zijn ervaringen met meertaligheid in applicaties. Welke valkuilen kom je daarbij tegen, welke technische oplossingen zijn er beschikbaar en welke oplossing gebruikt hij binnen Sqits. En als bonus heeft Ruud een tipje van de sluier opgelicht over een package die zij momenteel ontwikkelen voor vertalingen in een single page application (vue.js).

Tot slot was het aan de ervaren spreker Bobby Bouwman om een introductie over Kubernetes te geven om vervolgens in te zoomen op het gebruik van Kubernetes in een Laravel project. Databases, logging, storage, queues en sessies kwamen allemaal voorbij. Net als de drie gouden regels die Bobbie binnen zijn projecten hanteert (zie zijn presentatie). Tot slot kwam ook Laravel Vapor nog even aan de orde.

We kijken terug op een zeer geslaagde eerste Laravel meetup. De combinatie van kennisdeling over Laravel en het informeel drinken van een biertje met andere Laravel developers beviel de aanwezigen erg goed. Dat was zeker ook een rit vanuit Leeuwarden waard!