Dutch Laravel Foundation steunt Larabelles

Binnen de Laravel community is er een bijzonder initiatief: De Larabelles. Zij richten zich op het wegnemen van barrières voor mensen die ondervertegenwoordigd of gemarginaliseerd zijn in de PHP-en Laravel community vanwege hun geslacht.

Vanuit de Dutch Laravel Foundation is dit een herkenbaar thema en we vinden het belangrijk om diversiteit in de developerscommunity te stimuleren en met elkaar een toegankelijke, open en veilige community te zijn.

Daarom heeft de DLF besloten om de Larabelles te steunen in haar missie met een periodieke geldelijke bijdrage. De Larabelles gebruiken deze bijdrage om mensen aan te moedigen een carrière in PHP en Laravel te starten en door een veilige ruimte te bieden waar mensen zich welkom en ondersteund voelen. Niet alleen aan het begin van hun carrière, maar gedurende de hele loopbaan. Ze promoten de prestaties van de aangesloten developers en bieden een sociaal en professioneel netwerk en delen resources.

Founder en Director van de Larabelles Zuzana Kunckova vertelt: “In working together with the Dutch Laravel Foundation, we see an opportunity to reach and encourage even more of the people the Larabelles aim to empower. The Foundation shares our value of making the Laravel world more welcoming for everyone by sharing knowledge and building a tight-knit and safe community.”.

Vanuit de Dutch Laravel Foundation was onder andere bestuurslid Dagmar Ingelse – Cliteur betrokken bij het vormgeven van de samenwerking. Zij vertelt: “De samenwerking met de Larabelles dient een doel wat ons als DLF, maar ook zeker mij als persoon, na aan het hart ligt. Als buitenstaander heb ik mij altijd erg welkom gevoeld in de Laravel community en met het partnership tussen de Larabelles en de DLF zet ik me dan ook graag in om anderen eenzelfde gevoel te geven.”.

Meer informatie over de Larabelles vind je op www.larabelles.com. Hier kan je je ook direct aanmelden bij deze community.