De eerste LarAward gaat naar OrangeTalent!

Op 16 juni is tijdens LaraFest voor het eerst in de historie van de Dutch Laravel Foundation een LarAward uitgereikt.

Dat Laravel een veelzijdig framework is waar veel verschillende type webapplicaties mee gebouwd kunnen worden is bij de meeste developers wel bekend. Om echter ook aan de buitenwereld te laten zien hoe divers de mogelijke oplossingen in Laravel zijn, lichten we jaarlijks een aantal prachtige in Laravel gerealiseerde eindproducten uit en kiest het publiek daaruit de winnaar van de LarAward.

Dit jaar waren Bitfactory, OrangeTalent en PAQT in de race voor een LarAward. Bitfactory presenteerde de oplossing die zij gemaakt hebben voor Tony’s Chocolonely. Voor het bekende Chocolade merk hebben ze een heus chocoplatform gerealiseerd, inclusief een koppeling met de indrukwekkende Choco Machine in de Beurs van Berlage waarmee je je eigen Tony's Chocolonely chocoladereep kan bedenken en maken.

PAQT presenteerde vol enthousiasme een nieuw platform dat ze voor de Provincie Utrecht hebben ontwikkeld, waarmee werkzaamheden langs de trambaan sneller en veiliger uitgevoerd kunnen worden. Om voor werkzaamheden toegang te krijgen tot de omgeving rond het spoor, moet er online een examen gedaan worden om een bewijs van toegang te krijgen en onderhoudsbedrijven controleren hun werkzaamheden in het systeem.

Het publiek van LaraFest verkoos echter de oplossing van OrangeTalent tot winnaar van de allereerste LarAward. Hun oplossing RouteLogic maakt het bedrijven die zelf bezorgen gemakkelijk om in enkele seconden de beste route te berekenen voor al hun voertuigen. Chauffeurs kunnen met de handige app precies zien wat ze moeten doen en de klant krijgt een track-and-trace bericht met de actuele aankomsttijd. Onder andere Intratuin maakt gebruikt van het platform. De kern van het systeem draait volledig op Laravel en daarmee is dit eindproduct van OrangeTalent dan ook een waardig eerste winnaar van de Award.