Car Kowning wint Laravel Hackathon 2023

Op 5 oktober 2023 vond de 3e editie van de Dutch Laravel Foundation Hackathon plaats. Dit jaar waren we te gast bij Mollie. Zes teams hebben in slechts 6,5 uur tijd een webapplicatie gebouwd met behulp van Laravel. Het was een leuke en leerzame hackathon met verrassende applicaties aan het einde van de dag!

Laravel to the Rescue

Dit jaar was het thema “Laravel to the Rescue!”. Developers zijn natuurlijk al “gered” door Laravel, maar onze planeet kan nog wel wat hulp gebruiken. Daarom hebben de zes teams zich ingezet om met behulp van Laravel een bijdrage te leveren aan het bewuster met het milieu en onze planeet bezig zijn. Hoe maak je ”werken aan een beter milieu” makkelijker, leuker, inzichtelijker, etc. voor iedereen?

"In 6,5 uur tijd moesten de teams een idee bedenken en dit uiteraard ook daadwerkelijk realiseren. Na afloop heeft elk team haar eindproduct gepresenteerd. Hierbij werden ze o.a beoordeeld op originaliteit en impact van het idee, de aanpak en samenwerking in de groep en uiteraard de kwaliteit van de code."

Zes teams, één missie

Van de zes teams waren er een aantal bedrijfsteam. Er waren echter ook twee ter plekke samengestelde teams van individuele Hackathon deelnemers. Zo’n samengesteld team is een leuke manier om andere developers te ontmoeten en van elkaar te leren. En met behulp van een framework als Laravel wordt het samenwerken met andere developers een stuk makkelijker.

In 6,5 uur tijd moesten de teams een idee bedenken en dit uiteraard ook daadwerkelijk realiseren. Na afloop heeft elk team haar eindproduct gepresenteerd. Hierbij werden ze o.a beoordeeld op originaliteit en impact van het idee, de aanpak en samenwerking in de groep en uiteraard de kwaliteit van de code. Het was erg mooi om te zien hoe ver de verschillende applicaties al ontwikkeld waren aan het einde van de dag. De oplossingen waren onder andere een social review systeem voor duurzaamheid van bedrijven, een duurzaam (verjaardags)kado, een milieucompensatie bij je (online) bestelling en een duurzaamheidswedstrijd tussen bedrijven. 

De winnaar: Car Kowning!

Uiteindelijk is één van de gecombineerde teams met de winst er vandoor gegaan. Het team bedacht het concept “Car Kowning”. Via dit platform kunnen particulieren in de toekomst hun voertuig uitlenen aan andere particulieren die incidenteel een vervoersmiddel nodig hebben. Zo heeft niet iedereen meer een eigen auto nodig en dat is beter voor onze planeet! Het project is te bewonderen op www.car-kowning.nl.

Het project is een mooie showcase van hoe snel je een applicatie kunt bouwen met Laravel. Ook wanneer je nog niet eerder met elkaar hebt samengewerkt. De winnaars zijn naar huis gegaan met een prachtige beker en twee vrijkaartjes voor Laracon 2023.

We willen alle deelnemers bedanken voor deze mooie dag en uiteraard willen we ook Mollie van harte bedanken voor de gastvrijheid deze dag!

Bekijk hier de foto’s van de Hackathon 2023