Een e-learning platform voor zelfontwikkeling onder jongeren

Zelfontwikkeling in actuele onderwerpen, volledig gericht op jongeren. Dat is waar Youngwize voor staat. Een nieuw e-learning platform biedt dé plek waar jongeren in heel Nederland de leukste en meest leerzame modules kunnen volgen. Het ontwerp en de technische ontwikkeling van het platform mochten wij verzorgen.

Opdrachtgever

Youngwize

Youngwize biedt jongeren handvatten voor allerlei onderwerpen zoals verslavingen, geldzaken, liefde & seks, inclusiviteit en duurzaamheid. Doormiddel van leerzame video's en met jonge-, professionele presentatoren worden de onderwerpen op een toegankelijke en pakkende manier uitgelegd.

Hoe gaat het e-learning platform eruit zien? Hoe worden jongeren op de juiste manier aangesproken? Vanaf het begin zijn wij hierbij betrokken en ontwikkelden wij gezamenlijk een gloednieuw online platform.

Wat hebben wij gedaan

Een kick-off workshop gaf ons inzicht in de doelgroep. Wat houdt hen bezig? Wat maakt Youngwize voor hen relevant? Een jonge doelgroep, dat vraagt om een ontwerp dat tot de verbeelding spreekt. Die hen geïnteresseerd houdt in de modules. Met die wetenschap zijn wij aan de slag gegaan met een gebruiksvriendelijke user experience- en interface. Van wireframing tot de oplevering van een klikbaar prototype; zo kwamen wij stap voor stap tot het uiteindelijke design van het platform.

Zo ontwikkelden wij een online omgeving waar jongeren modules kunnen volgen, hun kennis kunnen testen en opdrachten kunnen maken.

Laravel binnen het project

Het Laravel framework heeft zichzelf opnieuw bewezen in het project. Inertia zorgt voor een soepele koppeling tussen Laravel en de front-end, welke in Vue.js is gebouwd. Dat kwam goed van pas bij bijvoorbeeld de integratie met Vimeo, waar de video’s uit de modules worden ondergebracht. Een stabiel en betrouwbaar authenticatie systeem (registreren, inloggen, etc.) stond hoog in het vaandel, en ook daarin heeft Laravel voor een solide basis gezorgd.

Een custom dashboard voor flexibiliteit en controle

De technische ontwikkeling van het platform hebben wij volledig op maat gedaan. Een custom admin paneel zorgt ervoor dat de beheerders de volledige vrijheid hebben. Zo kunnen zij zelf onder andere nieuwe modules aanmaken, opdrachten toevoegen en scholen uitnodigen. Vanuit de scholen kunnen gebruikers zelf klassen aanmaken en leerlingen toegang geven tot het platform. De scholen krijgen periodiek inzicht in relevante data over het gebruik van het platform.

Inzicht in gebruik en data

Het gebruik van het platform is voor de beheerders inzichtelijk gemaakt. Welke modules zijn het best bekeken? Welke onderwerpen vinden studenten het moeilijkst? Middels een export functie zijn geanonimiseerde rapporten uit te draaien met relevante data.