Diabetes.nl helpt je verder. Weten. Delen. Doen

Diabetes is de meest voorkomende chronische ziekte in Nederland. Meer dan 1,2 miljoen Nederlanders hebben diabetes en wekelijks krijgen 1.000 mensen de diagnose. Juiste en betrouwbare informatie is van groot belang om goed te kunnen omgaan met diabetes. Ook het delen van ervaringen en het meedoen aan activiteiten is een behoefte van mensen met diabetes, blijkt uit onderzoek.

Alle informatie op één plek

Diabetes.nl is voor iedereen, of je er sinds kort of al lang mee te maken hebt. Je vindt er informatie en inspiratie als diabetes je raakt. Ongeacht het type diabetes, levensfase, ziektefase, rol of informatiebehoefte. Het platform is voorzien van een bibliotheek met betrouwbare informatie over verschillende typen diabetes, mogelijke behandelingen, het leven met diabetes en wetenschappelijk onderzoek. Daarnaast is de community een ontmoetingsplaats waar je ervaringen kan uitwisselen, tips delen en vragen stellen. En dit allemaal op één plek!

Informatie op maat

Het platform is gemaakt om mensen de weg te wijzen in de wereld van diabetes. Een unieke tool daarvoor is de Wegwijzer. Deze helpt de nieuwe bezoeker die nog niet goed weet waar hij moet beginnen. Door een paar vragen te beantwoorden weet de wegwijzer precies wat bij zijn situatie past, zonder persoonlijke gegevens achter te hoeven laten.

Werk dat er toe doet

Diabetes.nl voorziet in de grote en groeiende behoefte aan betrouwbare gezondheidsinformatie. Het was aan SWIS om die informatie op maat bij de bezoeker te krijgen. Daar komt meer bij kijken dan je op het eerste gezicht ziet en denkt. En dat is precies de bedoeling. 

Diabetes.nl is een technisch hoogstandje. Dankzij de headless architectuur is het platform pijlsnel en responsive. Er zijn verschillende systemen gekoppeld om informatie samen te brengen en te delen.

Dankzij de uitgekiende informatiearchitectuur hebben redacteuren, communitymanagers en bezoekers grip over wat er wanneer met wie wordt gedeeld of wat er privé moet blijven. Dat is secuur werk waarbij informatieveiligheid een belangrijk aandachtspunt is. 

Het zijn de bovenstaande zaken die werken aan een platform als diabetes.nl zo de moeite waard maakt. Technisch uitdagend en maatschappelijk relevant. Daar gaan we voor bij SWIS.

Open Source componenten

Bij SWIS zijn we pleitbezorger van het open internet en daarom maken we bij voorkeur gebruik van open source componenten in de oplossingen die we realiseren. Graag delen we hoe het technisch landschap van diatbetes.nl er uit ziet. Het is een applicatie die bestaat uit meerdere onderdelen en moet interacteren met andere systemen onder te verdelen in 4 categorieën: Content, Services, Orkestratie en Presentatie.

Bekijk hier het platform op Diabetes.nl